چگونه به کودکان کمک کنیم با اعتماد به نفس انگلیسی صحبت کنند؟

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چگونه به کودکان کمک کنیم با اعتماد به نفس انگلیسی صحبت کنند؟

وقتی از والدین می‌پرسیم آرزو دارند کودکشان چه توانایی‌هایی در زبان انگلیسی کسب کند، «با اعتماد به نفس انگلیسی صحبت کردن» تقریباً همیشه اوج آرزوی آنها است. بله، دلشان می‌خواهد فرزندشان به خوبی بخواند، کلمات زیادی بداند و درکی قوی از ساختار زبان انگلیسی داشته باشد، اما اکثر آنها دوست دارند بشنوند فرزندشان با اعتماد به نفس و لذت انگلیسی صحبت کند. با این حال، همان‌طور که آنهایی که سعی کرده‌اند زبان جدیدی بیاموزند می‌دانند، وقتی بحث مهارت‌های صحبت کردن باشد، اعتماد به نفس و لذت اغلب با دشواری به دست می‌آیند، به ویژه اگر خجالتی یا درون‌گرا باشید.

والدین و مربیان چطور می‌توانند گذار به انگلیسی صحبت کردن را برای کودکان با اعتماد به نفس همراه کنند و آن را ساده‌تر کنند؟

بازی

 در مورد آموزش با بازی عقاید متفاوتی وجود دارد. افرادی که مخالف استفاده از بازی در بحث آموزشی هستند در مورد «بروکلی پوشیده از شکلات‌»- تلاش برای مخفی کردن یادگیری بدون مفهوم با بازی سطحی- بحث می‌کنند. با این حال، به نظر می‌رسد بازی‌های خوب بدون تلاش یادگیری را تقویت می‌کنند و کودکان همواره کل زندگی را «به بازی تبدیل می‌کنند». از دو راه می‌توان از بازی‌ها برای تقویت صحبت کردن استفاده کرد. اول با فراهم کردن فرصتی برای تمرین مستقیم در یک بازی ساده‌ی I-spy در ماشین تا بازی چالش‌برانگیزتر پیکشنری. دوم اینکه، بازی‌ها می‌توانند بحث‌های بسیار مفیدی ایجاد کنند. از کودکان بخواهید در مورد بازی مورد‌ علاقه‌شان صحبت کنند، چه انگری بردز باشد چه ماین‌کرافت ، و کاری کنید در مورد کاری که می‌کنند توضیح دهند. اشتیاق صحبت کردن در مورد هدف بازی به سرعت بر خودداری آنها از انگلیسی صحبت کردن غلبه خواهد کرد.

داستان

داستان‌ها زمینه‌ای برای صحبت کردن به زبان انگلیسی فراهم می‌کنند. این مسئله به ویژه زمانی ارزشمند است که کودکان نتوانند یادگیری زبان در محیط را تجربه کنند (سعی کنید از کلاسی یک‌ زبانه بخواهید فقط انگلیسی صحبت کنند، تا دشواری مسئله را درک کنید). تجربه‌ی خواندن داستان به همراه هم به زبان انگلیسی کودکان را در دنیایی کوچک قرار می‌دهد که در آن وجود انگلیسی مسلم است. راوی (والدین در خانه یا معلم در کلاس) یک خط می‌خواند و مکث می‌کند. اگر کودک بعد از چند بار خواندن داستان با آن آشنا باشد، قادر خواهد بود نقش راوی را بر عهده بگیرد. راوی ماهر هم می‌داند چه زمانی مکث کند و سؤال بپرسد؛ نه اینکه تنها سؤالاتی از این قبیل بپرسد: «این گل چه رنگی است؟» و «خرس دارد چه کار می‌کند؟»؛ بلکه سؤالات چالش‌برانگیزتری بپرسد تا کودک پیش‌بینی کند («موش چه کاری خواهد کرد؟»)، تأمل کند («فکر می‌کنید چرا پسر ناراحت به نظر می‌رسد؟») و در احساسات خود کندوکاو کند («آیا هیچ وقت این احساس را داشتی؟).

اگر علاقه‌مند هستید خواندن را از طریق برنامه‌های تلفن همراه تقویت کنید، نوزی کرو در فروشگاه برنامه‌های تلفن همراه داستانی‌های تعاملی با طراحی بسیار زیبا دارد و آموزش انگلیسی برای کودکان هفت داستان را با فلش کارت و بازی ترکیب می‌کند.

ترانه

ترانه‌ها و اشعار به کودکان فرصت می‌دهند بدون استرس با انگلیسی محاوره‌ای بازی کنند. کودکان با گوش دادن به آهنگ‌ها و خواندن آنها به تدریج صداهای زبان را می‌شنوند و تجربه می‌کنند دهان چگونه صداهای جدید تولید می‌کند. آنها از طریق قافیه‌های انتهای بیت‌ها و اینکه ترکیب کلمات چطور وزن ایجاد می‌کند، متوجه روابط بین کلمات با صدای مشابه می‌شوند. صحبت کردن و خواندن همراه با دست زدن- فعالیتی آشنا در تمام مدارس ابتدایی- این درک را تقویت می‌کند. وقتی کودکان با متن ترانه که روبرویشان است آهنگ یا سرود می‌خوانند، کم‌کم متوجه رابطه‌ی حیرت‌انگیز (و گاهی دلسردکننده‌ی) بین املای کلمات و صدای آنها می‌شوند. یادگیری زبان برای کودکان بریتیش کانسیل یکی از منابع متعدد آهنگ‌های شاد است.

فیلم

بسیاری از والدین (و معلمان) نگران هستند که مشاهده فیلم نه تنها وقت هدر دادن است، بلکه برای رشد سالم یادگیری کودک هم مضر است. با این وجود، فیلم که در آموزش به کار میرود، میتواند ابزاری لذتبخش و محرک برای یادگیری زبان، به ویژه در موقعیتهایی باشد که فرد بومی که به زبان صحبت کند موجود نباشد. کانالهای مناسب کودک مانند یادگیری زبان برای کودکان بریتیش کانسیل  و Cbeebies بی‌بی‌سی به اندازه‌ی کافی امن هستند که بدون نیاز به نظارت بر کودک قابل تماشا کردن باشند. دیگر پایگاه‌های ویدئویی مانند یوتیوب منبع خوبی برای مطالب مناسب کودک نیستند، و رگبار آگهی و احتمال قرار گرفتن در معرض نظرات توهین‌آمیز یا لینک‌های خارجی بدین معنا است که ترجیح داده می‌شود یادگیری همراه با والدین یا معلم انجام شود. ویدئوها هم مانند بازی‌ها به کودکان کمک می‌کنند مهارت صحبت کردن خود را تقویت کنند و می‌توانند محرکی برای بحث، آواز خواندن و خواندن متون باشند.

برنامههای تلفن همراه یا تبلت

برنامه‌های تلفن همراه یا تبلت می‌توانند تنوع گسترده‌ای از تجارب یادگیری ارائه دهند که برخی (یا تمام) فعالیت‌های بالا را در محیط امن دیجیتال ترکیب می‌کنند و به صورت ویژه برای کودکان طراحی شده‌اند. منظور از آنها چیزی فرای تصاویر بامزه و محتوای با دقت درجه‌بندی شده است. صفحه‌ی لمسی به کودکان امکان دسترسی به جهان دیجیتال را به صورت الهامی فراهم می‌کند، که ترکیب صفحه کلید و موشواره (که برای بزرگسالان طراحی شده بود) هیچ وقت نمی‌توانست چنین کند. به علاوه، برنامه‌های تلفن همزمان با به چالش کشیدن کودک به لمس کردن، ضربه زدن، کشیدن انگشت، تکان دادن گوشی و صحبت کردن با دستگاه تا حد امکان تعامل را افزایش می‌دهند. به بیان دیگر، دستگاه‌های تلفن همراه تنها صفحه‌هایی غیرفعال برای تولید مطالب «تفریحی آموزشی» خسته‌کننده نیستند، بلکه هم‌بازی‌های دیجیتال پویا و چالش‌برانگیز هستند. اگر برنامه با دقت طراحی شود، در زمان مناسب انگیزه، پشتیبانی، پاداش و تشویق ارائه می‌کند.